Select Page

Når julen sig nærmer, skal der røres, æltes, stanses ud, trilles kugler, bages, puttes i dåser og glas. Og det må gerne gøres i god tid, så der er noget at liste frem fra gemmerne, når der kommer gæster på besøg, eller når julelækkersulten melder sig.

Derfor har vi samlet 10 julelækkerier til dig her, som du kan hygge dig med to gange – når de skal hjemmegøres, og når de skal spises.

Pebernødder

Pebernødder er så skønne at have i kagedåsen, der står fremme på køkkenbordet. Det passer lige til en lille, lækker julemundfuld for både børn og voksne og nisser. Og så kan I spille Mus med dem, hvis du kender den lille juleleg. Ellers kan du finde den på nettet – den hedder Mus med pebernødder – opskriften på pebernødderne? Den finder du ved at klikke på linket eller billedet.

Brunkager

Brunkager er en anden af de småkager, der hører julen til. De er fyldt med skønne, velsmagende krydderier, der også gør, at julekagebagningen giver duft i hele huset, så julehyggen sig sænker. Klik på link eller billede, så får du opskriften på 100-vis af brune kager.

 

Finskbrød

Finskbrød er vanvittigt kedelige, når du køber dem i dagligvarebutikken. Bager du ikke selv, så gør dig selv den tjeneste at købe dem hos bageren. Men allerbedst bliver de naturligvis, hvis du bager dem selv efter den opskrift, som du finder ved at klikke på linket eller på billedet.

finskbrød

 

Jødekager

Jødekager er også kommet i dagligvarebutikkerne inden for de sidst par år. Men ligesom med pebernødderne, finskbrødene og brunkagerne kan de ikke måle sig med de hjemmebagte. Dem kan du endda lave i mange forskellige former – ikke kun runde. Så klik på linket eller billedet, lav dejen efter opskriften, og stans juletræer, julehjerter, julestjerner og meget mere ud sammen med børnene.

jødekager

Romkugler

Romkugler er bare én af mange julekugler – spiselige julekugler. Du kan pynte dem med, hvad du vil, krymmel i alverdens julefarver, kokosmel, kakaonibs, lakridspulver eller … Opskriften finder du ved at klikke på linket herover eller billedet herunder.

 

Daddelkugler

Daddelkugler er en anden af julens kugler, som er til at putte i munden og maven. De indeholder naturligvis dadler – friske dadler. De kan ligesom romkuglerne rulles i, hvad I kan lide. Men klik på linket i starten af denne tekst eller billedet herunder, så får du hele opskriften.

dadelkugler

 

Havregrynskugler

Havregrynskugler er endnu kugle, som er meget nært beslægtet med daddel- og romkuglerne. Her er der så selvfølgelig havregryn i, men igen kan de rulles i en masse herlige sager. Klik på linket eller billedet, og find opskriften på et hav af forskellige havregrynskugler – med kaffe, vanilje, marcipan …

havregrynskugler

 

Æbleskiver

Æbleskiver er ikke som alt andet julebagværk. Æbleskiver skal nemlig steges i æbleskivepanden. Nej, man kan ikke bare købe dem og komme dem i ovnen … eller jo, det kan man godt, men det bliver ikke det samme, som hvis du laver dem helt fra bunden efter den opskrift, du finder ved at klikke på linket eller billedet.

æbleskiver

Klatkager

Klatkager kan som bekendt laves af en rest risengrød – og lidt andre ingredienser. Derfor skal de selvsagt også med i samlingen af julebagværk – selvom de bliver stegt. Så undgår vil madspild også i julen. Klik på linket herover eller på billedet af klatkagerne, og få opskriften.

Klatkager

 

Klejner

Klejner er en julekage, der hverken bliver bagt eller stegt, for den skal nemlig koges. Når du klikker på linket herover eller billedet herunder, finder du både opskriften på ”almindelige” klejner, mønske klejner og en video, hvor du kan se, hvordan du folder ”almindelige” klejner.

klejner

Hav en rigtig hyggelig julebagedag!