Select Page

Julen står for døren – det er officielt blevet december 2016 og dermed på sin plads, at julehyggen begynder at sprede sig, og at tankerne om syndig og smagfuld mad begynder at komme oftere og oftere. Julen er lig med hygge med dem, man holder af, og julen er lig med julefrokoster, skønne julemiddage og generelt god mad med masser af minder og traditioner tilknyttet.

Vi har samlet fem ganske klassiske juleopskrifter, så du blandt andet er sikker på, at du får flæskesteg med sprøde svær.

juleretter

Andesteg

Andesteg – Mange har den tradition, at de spiser and juleaften, og i mange familier er det helt utænkeligt, at anden ikke serveres denne aften. Når andestegen tilberedes, dufter der af jul i hele huset, og julestemningen er på sit højeste. Find opskriften på den perfekte andesteg ved at klikke på det indledende link eller billedet til højre.

andesteg

Brunede kartofler

Brunede kartofler – Til andestegen eller julemiddagen generelt hører sig brunede kartofler. De søde, brune, sukkerglaserede kartofler er for mange uundværlige til jul – og med god grund. De brunede kartofler smager skønt og er en hyggelig tradition – bare duften og synet af dem får barndomsminderne til at vælte frem og mundvandet til at løbe. Klik på det indledende link eller billedet for opskriften.

brunede kartofler

Flæskesteg

Flæskesteg – Flæskestegen er og bliver bare en klassiker, der gør maven glad. Stemningen i huset, når flæskestegen serveres, er perfekt, og alle glæder sig til at sætte tænderne i stegen – og de sprøde svær ikke mindst. Derfor er det SÅ ærgerligt, hvis sværene ej er perfekte. Derfor får du her lidt tips til at sikre dig sprøde svær. Mums! Find de gode råd og opskriften ved at klikke på det indledende link eller blot billedet til højre. (Psssst. Brug eventuelt resterne til denne lækre flæskestegssandwich)

flæskesteg

Risalamande

Risalamande  – Der er utrolig mange traditioner forbundet med risalamanden såsom den intense kamp for at finde mandlen og mandelgaver. Det er en rigtig juledessert – det kan alle blive enige om. Der findes dog ikke bred enighed om hvilken variation, der er bedst. Hver familie har vel sin favorit. Her får du én families favorit – opskriften går flere generationer tilbage og findes stadig på et stykke afrevet, gulnet papir med sirlig skråskrift. Så véd man bare, den er god og har historie med sig. Find opskriften, nu overført fra papir til internettet, ved at klikke på det indledende link eller billedet til højre.

Risalamande

Æbleskiver

Æbleskiver – Der er intet som glæden ved at røre den tykke, glatte dej og derefter stege æbleskiverne i svinefedt i den gamle, tunge æbleskivepande. Duften af gammeldags æbleskiver i hele huset og forventningens glæde kan fjerne selv den værste julestress, og hyggen er på sit højeste, når familien sidder samlet om bordet med flormelis, sukker, syltetøj, gløgg, varm kakao og hvad der nu ellers hører sig til. Du finder opskriften på gammeldags æbleskiver ved at klikke på det indledende link eller billedet til højre.

æbleskiver

Rigtig glædelig jul!