Jul er meget mere end bare juleaften. Julen starter senest 1. søndag i advent eller måske 1. december, hvis den falder først. Julen handler om hygge, samvær, familie, børn og at glæde andre. Den handler om gaver – både dem juleaften og dem på børnenes pakkekalendere. Og så handler den om mad. Ikke bare juleaften, men også julefrokosterne.
Derfor får du her inspiration til, hvad du kan servere til din julefrokost.
Rugbrød
Rugbrød er en nødvendighed for enhver dansker. Selv når vi serverer lune retter, spiser vi rugbrød til. Så bag et rugbrød eller to, så mætter maden også bedre. Opskriften finder du ved at klikke på linket eller billedet.
Knækbrød
Knækbrød eller kiks smager godt til osten. Så skal der ost på bordet sammen med risalamanden eller frugtsalaten, så bag dine egne knækbrød efter opskriften, som du finder ved at klikke på link eller billede.
Syltede rødløg
Syltede rødløg smager godt på sild, og sild hører sig til enhver dansk julefrokost. Klik på linket her i starten af teksten eller på billedet herunder, så får du opskriften på syltede rødløg.
Fiskefilet
Fiskefilet med remoulade og citron er også en fast populær gæst på frokostbordet. Det er nemt at lave, og du kan også lave raspen selv. Se hvordan ved at klikke på linket eller billedet.
Varmrøget laks
Varmrøget laks på et stykke rug- eller knækbrød evt. med lidt rygeost er nemt at servere, men smager så juleenglene synger. Vi giver dig ikke en vejledning i at ryge laksen selv, men du kan se, hvordan du kan anrette den, når du klikker på link eller billede.
Høns i asparges
Høns i asparges i tarteletter eller – som i opskriften – i krustader er et sikkert hit. Klik dig videre via linket eller via billedet herunder for at få opskriften på høns i asparges.
Frikadeller
Frikadeller skal der selvfølgelig også være på frokostbordet. Lune frikadeller. Og skal de være ekstra julede, så bruger du opskriften ved at klikke på link eller billede og krydrer med lidt muskatnød, allehånde, kardemomme, revet appelsinskal eller lignende julekrydderier.
Flæskesteg
Flæskesteg med sprød svær … det bliver ikke jul uden. Så selvfølgelig skal der også en flæskesteg på frokostbordet – med kartofler eller brød … det er ikke det, der gør den store forskel. Klik på linket eller billedet, og se hvordan du laver flæskesteg med sprød svær.
Mørbradbøf
Mørbradbøf er måske ikke et must, men det smager saftsuseme lækkert med en lun mørbradbøf på et stykke rugbrød smurt med smør og med stegte løg og måske brun sovs på toppen. Tjek opskriften ved at følge linket eller klikke på billedet.
Rødkålssalat
Rødkålssalat er et frisk alternativ til den traditionelle syltede rødkål, men vil du gerne holde på traditionerne, så servér begge dele. Opskriften på rødkålssalat finder du ved at klikke på billedet herunder eller linket i starten af teksten.
Frugtsalat
Frugtsalat kan være det søde punktum. Mange serverer risalamande som det søde punktum til julefrokosten, men vil du gerne have et lidt friskere, lettere alternativ, så er den frugtsalat, du finder opskriften på ved at klikke på link eller billede en god løsning.
Gløgg
Gløgg – julens svar på hverdagens kaffe – kan du servere efter frokosten. Når du følger linket eller klikker på billedet herunder, finder du opskriften på både hjemmelavet gløgg og hjemmelavet gløggekstrakt.
Æbleskiver
Æbleskiver til gløggen – så bliver det ikke mere julet. Klik på link eller billede, og få opskriften på æbleskiver. Drys dem med flormelis, og/eller servér dem med syltetøj, marmelade eller gelé – gerne hjemmegjort – tænd stearinlysene, og lad julehyggen og -roen sænke sig.
Recent Comments